Min Sverigesemester till havs och andra vatten 2017. Dag 36.

På väg in i Dragets kanal.

Min 36:e resdag inföll på måndagen den 29:e maj. På morgonen såg jag för sista gången under denna båtresa, motorbåten som jag mer eller mindre följt åt ända sedan Lilla Edet, men nu skiljdes vi åt då vi båda gav oss ut på det stora havet under dagen. Innan jag gav mig iväg från Stegeborg, så passade jag på att fylla på med diesel i min båt vid en sjömack Stegeborg. För min del så blev detta en dag då jag till en stor del höll mig en bra bit ut på havet, efter att jag passerat utanför Arkösund och Arkö. Under dagen såg jag några stora fartyg under min resa ute på havet, då jag långt ute på havet passerade städer som Norrköping, Oxelösund och Nyköping som alla låg en bra bit inåt land längs strandlinjen. Framåt kvällen så passerade jag en bit väster om ön Öja, där Landsort finns. Sedan fortsatte uppåt mot Nynäshamn (men inte ända dit) utan fortsatte istället västerut mellan öarna Brännskär och Äspskär, och sedan fortsatte jag söderut på västra sidan om ön Sandskär och efter en stund nådde jag fram till ännu en kanal (om än inte så lång) som jag körde igenom, nämligen Dragets kanal, som var dagens stora mål. Efter att jag kört igenom Dragets kanal så slank jag genom det lilla sundet mellan Tattamar och Råholmen. Sedan påbörjades en intensiv jakt på var jag skulle övernatta under natten. Jag testade mig fram både norrut, där jag fann den fina viken Maren (som dock saknade bryggor) och söderut till Klinta, där jag inte heller tyckte att jag fann någon lämplig plats att stanna på för natten.

Slutligen föll valet av natthamn på bryggan utanför Torö Varv, vid en brygga som jag inte uppfattade som någon allmän gästbrygga, men jag tänkte att jag nog kunde stå där över natten i alla fall. Detta eftersom att jag tänkte att jag under kommande morgon kunde gå in i butiken vid varvet och kolla om de hade någon ny och lämplig vindrutetorkararm till min båt, då ju min ena sådana låg kvar på havets botten utanför Bornholm, sedan en tid tillbaka. Så när mörkret hade lagt sig över området, så styrde jag in till varvets ena brygga, efter att ha letat efter en lämplig natthamn under en längre stund.

/Fredrik

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Allmänt
blogglista.se