Min Sverigesemester till havs och andra vatten 2017. Dag 22.

En båt på stora havet.

Måndagen den 15:e maj blev min 22:a resdag, en dag som framförallt tillbringades ute på havet. På förmiddagen styrde jag först båten fram till en annan brygga i den hamn i Rønne där jag övernattat i två nätter, eftersom att jag skulle tanka där. Men eftersom att jag fick invänta att hamnpersonal skulle anlända innan jag kunde börja tanka, så försökte jag mig på att fixa de båda trilskande vindrutetorkarna under tiden som jag inväntade hamnpersonalen. Jag besökte bland annat en båttillbehörsaffär i hamnen som hade en del reservdelar på sina hyllor, men inga torkararmar till mina vindrutetorkare som trilskades. Dock hittade jag i alla fall ett luftfilter i deras butik, så jag kunde montera ett sådant till båtmotorn, då jag hade upptäckt att motorn saknade luftfilter, då det gamla luftfiltret verkade ha gått sönder, så nu fick båten i alla fall ett luftfilter, som var hiskeligt dyrt kan jag tycka då det inte för mig såg ut att vara något märkvärdigare än typ en strumpa tillverkad i skumgummi…

På förarsidan lyckades jag i alla fall banka fast en av vindrutetorkararmarna, med hjälp av lite vulktejp och våld… Så när jag väl fyllt upp båten med diesel så var det bara att ge sig ut på det stora havet bland de stora båtarna och korsa de stora farlederna. Men jag hann knappt ut från hamnbassängerna innan min visserligen högst provisoriska lagning av vindrutetorkaren släppte och plötsligt hade jag sänkt vindrutetorkararmen ner till havets botten strax utanför Bornholm. Tack och lov fungerade det hjälpligt att åka även utan vindrutetorkare. Men problemet är ju det att det är ju inte bara regn som gör att vindrutan blir blöt utan framförallt så är det ju havets vågor som kan stänka upp på rutan, i synnerhet om man färdas mot vågorna. Men framåt kvällen hade jag så småningom nått fram till Skånes kust igen och efter att jag passerat utanför Trelleborg så styrde jag in mot Skåre, där det finns en liten hamn som dock inte var jätte fin, men den fick duga som natthamn, så jag övernattade där på kvällen, även om jag uppskattar att den mindre angenäma doften där var en blandning av avlopp, fisk och tång.

/Fredrik

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Allmänt
blogglista.se