Min Sverigesemester till havs och andra vatten 2017. Dag 10.

En av flera gårdar med vackert tak på Fårö.

Onsdagen den tredje maj så fick det bli ett nytt försök för mig att avverka den del av Gotlandsleden som finns på Fårö. Denna dag gick det betydligt bättre, nu när jag hade en bra karta med mig, så jag trampade runt en del på Fårö under dagen. Lagom till lunch så passerade jag Stora Gåsemora Gård, där de har servering på en lantgård där de serverar mat som till stor del lär bestå av lokala ingredienser. Denna dagen hade jag sådan tur att det var pasta bolognese som var en av rätterna på lunchmenyn, så det passade ju bra. Jag passade på att äta en god pastalunch och till efterrätt serverades en god hemlagad glass. Matstället hade både god mat, samt fina och fräscha byggnader som restaurangen inrymdes i, ute på landet. Det var ju även roligt att se att restaurangen, verkade vara ett populärt val även för Fåröbor, då det var många som var där för att äta, och bland de andra matgästerna verkade många höra till lokalbefolkningen.
 
Lite senare på dagen gjorde jag även ett stopp vid Fårös enda året-runt-öppna lanthandel, samt ett stopp vid ”Fårö fyr”, samt vid Olof Palmes minnesplats, innan jag återvände till båten som jag då övernattade i för tredje gången vid samma hamn.

Att det kan vara kö till Fåröfärjan lär vara välkänt, även om det inte lär vara något problem så här års, så lär det ändå vara ett större problem vid semestertider och det lär inte vara utan anledning som man även flera gånger funderat på att bygga en bro till Fårö. På båda sidorna av färjeleden till Fårö, så finns det tre skyltar på olika avstånd från färjan, dessa berättar att om det är kö till färjan så är den beräknade kötiden vid aktuell skylt cirka 30 minuter, 1 timme, respektive 1½ timme och det lär även förekomma att kötiden kan vara längre än så till bilfärjan. Därför har bland annat lokalbefolkningen förtur till färjan vid kö.

/Fredrik

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Allmänt
blogglista.se