Min Sverigesemester till havs och andra vatten 2017. Dag 5.

Cinderella.

Blogginläggen från min resa som jag är ute på kommer lite sporadiskt, nu senast har det nämligen blivit sena kvällar innan jag hunnit krypa ner under täcket, så jag har prioriterat annat än att blogga. Men så småningom kommer blogginläggen allt efter hand.

Natten mellan torsdagen och fredagen övernattade jag invid en brygga vid Norröra. Bryggan var visserligen någons privata brygga, men jag träffade den trevliga ägaren som snällt lät mig övernatta vid hans brygga. Ön Norröra är nämligen den ö där stora delar av de olika Saltkråkan-filmerna är inspelade på, och det är även på den ön som huset som i filmerna benämns ”Snickargården” finns, så jag passade på att ta en titt på snickargården då jag var på ön.

Efter mitt besök på Norröra så fortsatte jag till grannön Söderöra, som också huserat inspelningsplats i Astrid Lindgren-filmerna om Saltkråkan.

Under dagen gjorde jag även kortare besök på öarna Bodskäret, Blidö och Yxlan. Innan jag sent kom fram till min natthamn som blev vid Käppala båtklubb på Lidingö, så hade jag även åkt igenom Waxholm. Under resan ned till nattens hamn hann jag med att möta både Birka-båten och Viking Lines båt Cinderella på nära håll.

/Fredrik

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Allmänt
blogglista.se