Min Sverigesemester till havs och andra vatten 2017. Dag 18.

Fyren "Långe Erik" uppe på nordligaste Öland.

Min artonde resdag var torsdagen den 11:e maj. Det blev en dag som till stor del tillbringades i båten ute på havet, även om jag även hann med ett besök i Borgholm som ligger på Öland.

Dagen började med att jag lämnade hamnen vid Nabbelund på Öland, och på min väg därifrån såg jag fyren ”Långe Erik” som finns uppe på nordligaste Öland. Jag började att styra färden mot Blå Jungfrun, som är en ö utanför Öland. Ön som även kallas ”Blåkulla”, vilket den även har hetat tidigare (även om dess stavning inte kanske riktigt stämt med dagens stavning av ”Blåkulla”). Ön är alltså den ö dit påskkärringarna reser på sina kvastar. Eftersom att jag varken hade någon kvast med mig, för att kunna åka in till land och det inte finns någon brygga vid ön för landstigning så gick jag aldrig iland på ön, utan nöjde mig med att ta ett varv runt ön. Ön är även en av Sveriges nationalparker.

Sedan fortsatte jag till Borgholm där jag tankade och tog en promenad igenom dess centrum då jag promenerade upp till en bensinmack där jag köpte några ätbara saker och framförallt fotogen för att ha som bränsle i min kombinerade värmare och spis.

Sedan fortsatte jag ner till Kalmar dit jag anlände på kvällskvisten efter att ha passerat under Ölandsbron. I Kalmar övernattade jag i de centrala delarna av staden, vid en brygga.

/Fredrik

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Allmänt
blogglista.se