Min Sverigesemester till havs och andra vatten 2017. Dag 4.

Arholma.

Efter att jag ätit frukost i hamnen i Kobba Klintar (där jag övernattade) och hunnit se Viking Line-båten Cinderella passerat strax utanför ön, så tänkte jag passa på att se mig om på ön som är ett före detta tillhåll för lotsar. Turligt nog så kom då en liten båt med en man till ön. Mannen skulle dit och snickra, så han passade på att låsa upp några av byggnaderna på ön så att jag fick kika in i dem. Bland annat det före detta lotshuset som även inrymmer en gammal mistlur med dess motorer och andra tillhörande apparater.

Efter min rundtur på ön så satte jag av kursen mot Sverige, då vädret var fint och prognosen för dagen såg fin ut. I början var det dock en del vågor (men inte så jätte stora), men när jag kommit en bit ut på havet så var det nästan inga vågor alls. Senare när jag kommit närmare Sverige så var det dock en del vågor igen, som nog var större än de som var när jag började dagens tur vid Åland, även om inte heller dessa var allt för stora.

Jag ändrade planen lite emot min ursprungliga plan och siktade som första anhalt i Sverige på ön Arholma. Jag klev iland på ön och såg mig omkring innan jag fortsatte till Räfsnäs där jag klev iland en liten stund, detta var alltså mitt första stopp på fastlandet i Sverige efter att jag tagit mig från finska fastlandet via Åland till Sveriges fastland.

Sedan fortsatte jag till ön Norröra (där Saltkråkanfilmerna till stor del är inspelade) där jag övernattar i natt. Turen genom skärgården på torsdagskvällen bjöd på fint väder och nästan inga vågor, samtidigt som jag fick se några kryssningsfartyg glida ut på nattens kryssningar från Stockholm.

/Fredrik

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Allmänt
blogglista.se