Min Sverigesemester till havs och andra vatten 2017. Dag 1.

Dags att vaggas till sömns av vågorna.

Igår var jag ute och körde malmskutan (om nu jag tillåts kalla malmtågen för det) i snöstorm och idag så blev det istället dags för mig att testa på att köra en ”Finlandsbåt” (om jag nu får kalla en båt tillverkad i Finland för det).
 
På våren så brukar jag leta efter båt och på hösten så brukar jag sukta efter en snöskoter, men det brukar sällan bli slag i saken för min del. En båt köpte jag visserligen för några år sedan, men den gick alldeles för dåligt i motorn för att det bara skulle vara roligt att åka med den. Men förra ledighetsveckan som för min del infaller var sjätte vecka, så var jag i alla fall till Finland och tittade på en ett par båtar och idag blev en båtaffär slutförd, så nu väntar förhoppningsvis drygt sju fina vårveckor för mig i båten och ett långt äventyr.

Dagen började jag med en flygtur från Kiruna till Arlanda, via Umeå och sedan fortsatte dagen med en flygtur från Arlanda, via Åland fram till Åbo där jag nu fick möjlighet att testa den begagnade båt som jag tidigare bara fått sett på land i mars. Så efter en kortare testtur och en långlunch, så gav jag mig på kvällskvisten av från Nådendal (bredvid Mumindalen) ut på havet och nu har jag kommit fram till en hamn i utkanten Hakkenpää, där jag strax ska gungas till sömns.

/Fredrik

Kommentera gärna:

  • Åsa Björklund • 25 april 2017 10:19:15
    Var går du över till Sverige? Låter spännande.
  • Tanken är att åka över via Kumlinge, Åland och komma till Sverige vid Grisslehamnstraken och sedan följa Väddö kanal söderut.

    25 april 2017 13:53:19

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln

Allmänt
blogglista.se