Den kalla paddan.

En liten krabat i Harrå. Harrå som för övrigt liggrer mellan Gällivare och Kiruna längs Malmbanan. En liten krabat i Harrå. Harrå som för övrigt liggrer mellan Gällivare och Kiruna längs Malmbanan.

Under natten som var så träffade jag på en liten krabat på spåret.
 
Eftersom att jag hade stannat på sidotågspåret i Harrå för ett tågmöte så gick jag ut för att se vad det var för någon krabat som satt på spåret framför mig. Det visade sig vara en padda som satt och frös.
 
Jag tyckte att den var väldigt orädd, jag som hade hoppats att den skulle kliva av spåret då den såg mig, för att inte bli överkörd när jag väl skulle rulla vidare, men den verkade så obrydd och orädd när den såg mig. Så jag testade att putta till den lite med en liten "makadamsten" som låg i spåret, med förhoppningen att den skulle hoppa iväg, men då föll den tyvärr mer eller mindre handlöst ner i makadamen. Det var då jag kom på mitt misstag att det var ju en kallblodig krabat som jag hade att göra med och nu hade ju nattemperaturen sjunkit, så av försåtliga skäl var den inte så pigg.
 
Jag hade ju inte en tanke på att denna padda satt och frös och inte hade mycket till energi i denna temperatur, när jag puttade till den för att den skulle hoppa vidare. Så jag får be om ett förlåt för min ovarsamhet med dig lilla krabat, och hoppas att du denna fina tisdag tinat upp och hoppat fram till något säkrare ställe att spendera natten nu när temperaturen på kvällskvisten sjunker igen.

/Fredrik

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Allmänt
blogglista.se