Min Sverigesemester till havs och andra vatten 2017. Dag 15.

Lickershamn på Gotland.

När jag vaknade till min femtonde resdag så var datumet måndagen den 8:e maj. Denna dag hade jag gärna fortsatt min båtresa ut på havet igen, men tyvärr var det blåsigt och stora vågor, så jag ansåg inte att det var en så lämplig dag att bege mig iväg från Gotland ut på långtur ut på det stora och skummande havet. Därför tog jag istället bussen ifrån en busshållplats som finns ungefär två kilometer ifrån Lickershamn (där jag hade båten) och åkte buss in till Visby, då jag inte heller var så sugen på en cykeltur i blåsvädret.

Först besökte jag biblioteket i Visby där jag fördrev tiden med datorn, sedan så gick jag och åt en god lunchbuffé. Sedan fortsatte jag upp till ett köpcentrum och sedan promenerade jag till en bilaffär för att se om de hade någon begagnad Passat av den förra generationen. Men innan jag väl kommit dit så hade det både hunnit regna och kommit, något snöblandat hagel från himlen, så jag var rejält blöt innan jag kom fram till bilaffären som låg i en annan del av Visby. Även om det inte riktigt var läge då att provsitta bilar i det blöta skicket som jag kom dit i så tänkte jag att jag kunde ju gå kring i begagnathallen och värma mig en stund och torka, men tyvärr hade de inte någon direkt begagnathall, utan de flesta begagnade bilarna stod ute så jag fick gå ut i det blåsiga och blöta vädret. Jag gick en snabb lov kring de bilar som de hade pekat mot, men riktigt vad jag ville ha såg jag inte där, så jag traskade ganska snabbt iväg igen till biblioteket igen där jag satte mig med datorn igen och blev både varm och torr efter ett tag. När väl biblioteket stängde för kvällen så gick jag vidare genom ringmuren till Max-restaurangen i Visby och fördrev ännu lite tid innan det blev dags att ta kvällens sista buss tillbaka mot den plats där båten stod och gungade och väntade på mig.

Under mina dagar på Gotland har jag kunnat konstatera att det finns många kaniner och rådjur på Gotland, men det är inte bara kaniner och rådjur som jag sett på Gotland utan även en hel del fåglar och harar har jag fått se. Inte minst under kvällens bussresa från Visby var det många djur av olika sorter som dök upp framför bussen, men som tur var klarade de sig utan att bli påkörda, men chauffören fick vara på alerten.

Innan jag spenderade dessa dagar på Gotland, så har jag ibland funderat lite på om kanske Gotland skulle kunna vara en plats som jag skulle kunna tänka mig att bo på. Gotland har ju en del likheter med Norrbotten, som en hel del landsbygd, det ligger ”lite avsides” och för att kunna ta sig dit är man i viss mån lite beroende av vädret, precis som att vägar och järnvägen uppe i norr ibland är avstängda på grund av vädrets makter så inträffar det ju även att färjorna till Gotland tvingas ställas in då vindarna är för hårda, denna dag gick visserligen de stora snabbfärjorna mellan Gotland och fastlandet, men båten ut till Stora Karlsö var inställd på grund av vinden. En tanke var att kanske åka med den båten dit denna dag (men jag gick upp för sent för att hinna det ändå), men det var ju alltså ingenting att fundera på denna dagen ändå. Men efter några dagar på Gotland så känns det inte som att det är där jag vill bo, det är visserligen fint där, men ännu har jag inte hittat något riktigt paradis där, kanske inverkade vädret lite i negativ riktning, då jag kan tänka mig att Gotland är härligare en varm sommardag, men på Gotland saknar jag både fjällen och de ljusa kvällarna i norr. Så en av de bättre sakerna med min vistelse på Gotland är att jag inte behöver fundera på om jag vill flytta dit, för så känns det inte just nu.

/Fredrik

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Allmänt
blogglista.se