Min Sverigesemester till havs och andra vatten 2017. Dag 17.

Kvällen var fin under min färd från Gotland till Öland.

Under min sjuttonde resdag som var den 10:e maj så kom jag äntligen iväg ut på havet igen. Denna dag styrde jag först till Visby. I Visby tankade jag upp båten med diesel. Något som förvånat mig är hur många sjömackar är relativt manuella, det är långt ifrån alla sjömackar som erbjuder att man själv bara kan stoppa i kreditkortet och tanka. På macken i Visby så fick man tillkalla hamnpersonal som kom och startade pumpen åt en och det var ju tur att det var en vardag på kontorstid för annars hade det visst tillkommit en ganska rejäl extra avgift att betala. Sedan hur mycket bränsle olika båtägare fyller i sina båtar varierat ju rejält, en del båtar rymmer flera hundra liter bränsle, ja till och med flera kubikmeter, samtidigt som det finns mindre båtar som rymmer bara några liter, så beloppet som man handlar bränsle för varierar ju rejält, för min del lär det gå i 60-70 liter i tanken om den är tom och till det har jag två 20 litersdunkar, som jag kan använda om det blir långt mellan besöken vid mackarna. Lite tur är det nog att min båt går på diesel och inte på bensin för det har även visat sig att det verkar finnas betydligt fler tankställen för diesel än för bensin vid hamnarna.

Efter mitt stopp i Visby styrde jag färden mot de nordligare delarna av Öland, närmare bestämt till ”Nabbelund”, där jag sedan övernattade vid en kaj, efter att haft en fin tur över havet.

/Fredrik

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Allmänt
blogglista.se