Min Sverigesemester till havs och andra vatten 2017. Dag 21.

Bornholm.

När jag gav mig ut på min resa var tanken från början att göra en dagsaktuell uppdatering på bloggen varje dag, men det visade sig att det ofta skulle bli sena kvällar för min del och att jag nog varit lite för optimistisk med tiden innan jag gav mig av så det tog inte lång tid innan jag tvingades konstatera att jag hade hamnat på efterkälken gentemot min planering och jag tvingades stryka många öbesök och delar av min tänkta resa, då det visade sig att 5-6 knop inte går så snabbt. Även bloggandet prioriterade jag ofta bort, då jag istället fokuserade på annat. Att dessutom internetuppkopplingen inte heller alltid varit så värst snabb gjorde ju också att det tog tid ibland att ladda upp bilder. Men nu har jag avslutat resan, då jag kom hem förra veckan och fortsätter nu istället så här retroaktivt att uppdatera bloggen med bilder och text från de olika dagarna som jag varit ute på resande fot, eller för den delen ”på flytande köl” och ”rullande hjul”.

Under min 21:a resdag (som var söndagen den 14:e maj) blev det inte någon båtresa, utan istället tillbringade jag dagen på Bornholm där jag cyklade runt. Slarvigt sagt kan man ju säga att jag ungefärligt cyklade ett varv runt ön. Natten mot min 21:a resdag så bodde jag i båten vid en brygga i Rønne, den staden som är Bornholms största stad. När morgonen kommit så skruvade jag ihop min cykel som jag hade liggande i en väska och sedan gav jag mig in i den lilla staden på cykel. Där åt jag frukost på en bänk i solen, vid ett litet café innan jag fortsatte att se staden. Då hittade jag även en mera lämplig hamn för fritidsbåtar, där det fanns flera gästplatser och andra båtplatser, för jag anade redan sedan tidigare starkt att den hamnen där jag hade övernattat inte var den som man helst skulle välja med fritidsbåtar, för i denna hamn fanns det mest kommersiella båtar som färjor till olika europeiska destinationer och fiskebåtar av olika storlekar. Men jag bodde ju både bra och billigt i den hamnen där jag hade bott en natt så jag stannade även i den hamnen ytterligare en natt.

Att Bornholm är en cykelvänlig ö kunde jag snabbt konstatera, då det fanns gott om cykelleder och cykelbanor runt om på ön. Att det var många turister från olika ställen kunde jag också snabbt ana efter en stund på ön. För min del så hade jag turen att pricka in en fin försommardag på ön och jag trampade efter en stund i Rønne vidare mot Dueodde och Nexø. Sedan fortsatte jag norrut till Allinge och Sandvig, innan jag fortsatte tillbaka till Rønne sent på kvällen för att övernatta i båten.

/Fredrik

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Allmänt
blogglista.se