Min Sverigesemester till havs och andra vatten 2017. Dag 3.

Kvällsfika.

I morse vaknade jag tidigt vid ön Kumlinge av att vinden hade börjat gunga båten så att det blev oljud i båten när jag försökte sova, så efter ett tag gav jag mig av från Kumlinge till Mariehamn. Vägen dit bestod av en hel del ganska öppet hav, men även en passage genom Lumparsundet som även innebar en passage under en bro som jag var osäker på om jag skulle komma under, men det gick bra. Passagen var dock ganska smal, men jag klarade av passagen utan att köra på något grund. Strax innan jag var framme i Mariehamn så passerade jag Lemströmskanal, som även den korsas av en bro, men den bron är öppningsbar. För min del var det dock inget problem att komma under den bron trots att den var stängd. Den bron erbjöd ändå en betydligt högre höjd än vad min båt når upp till.

I Mariehamn passade jag på att tanka, gå en promenad i stan, inhandla bränsle till mitt kombinerade fotogenkök/värmare och äta något i stil med en ”Taco-nudelwok” på en restaurang. Sedan fortsatte jag ut till ön Kobba Klintar som är en före detta lotsplats i Ålands ytterskärgård, och som numera huserar ett sommarcafé. Kvällens utsikt från natthamnen har bjudit på nära passage av tre stora båtar, varv den första var m/s Mariella som passerade här utanför min hamn för natten. Den andra båten tyckte jag mig skymta namnet ”Victoria" på.

Till kvällsfika passade jag på att värma lite bröd (ni vet sådant bröd som finns i affärerna i plastförpackningar och som ska värmas innan de äts så att de blir som nybakat) i min lilla Omniaugn, som är en sorts ugn som man ställer på en platta och man således då kan laga ugnsmat på plattan.

/Fredrik

Kommentera gärna:

  • Ambjörn • 27 april 2017 20:52:44
    Kul att följa din resa, det ser ut som att du börja få vädret med dig. Här i Stockholm är det kallt på nätterna men riktigt soliga och fina dagar. Du fendrar på ordenrtligt, hoppas eventuell granne väljer rätt sida bara… :)
  • Jo nu börjar vädrer bli bättre även om det inte är så värst varmt.

    Jo jag hängde på gott om fendrar inför en blåsig natt då jag stod invid en brygga. Risken att någon annan båt vill lägga sig jämnsides med min verkar liten den här tiden på sässongen, för jag är ganska ensam med fritidsbåt ännu.

    28 april 2017 01:27:42

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Allmänt
blogglista.se