Min Sverigesemester till havs och andra vatten 2017. Dag 12.

Hoburgsgubben.

Fredagen den 5:e maj blev resans tolfte dag. Jag cyklade denna dag ner till de sydligare delarna av Gotland och tittade på bland annat ”Hoburgsgubben”, som är en rauk som liknar ett huvud. Vid rauken promenerade jag runt lite vid havet och sedan tänkte jag fika vid serveringen vid ”Hoburgsgubben”, men då hade klockan hunnit slagit fyra på eftermiddagen, och då stängde de visst, så det var ju synd att jag inte började med att fika när jag kom dit, men min tro var ju att serveringen skulle vara öppen längre än vad den var. På vägen till de sydligaste delarna av Gotland så passade jag på att stanna och fika på en bondgård som hade en gårdsbutik med café. Det är något av de trevliga på Gotland att det finns många gårdsbutiker, som man kan stanna och handla i. Något som jag inte hade räknat med, var att det fanns så många bondgårdar på Gotland. Speciellt i de sydligare delarna på Gotland och på Fårö såg jag väldigt många bondgårdar och i dessa vårtider hade bönderna fullt upp med vårbruket som bland annat innebär att gödsla ute på fälten, så att nejden fylls av en mindre trevlig lukt. Får, kor och höns verkar vara vanliga djur på de gotländska gårdarna.

På kvällen så övernattade jag vid Stånga Golfbana, efter att ha avverkat några mil på cykeln. Även om vi var få övernattade gäster på det ställe som jag övernattade föregående natt, så var vi ändå fler nattgäster där än vid Stånga Golfbana, då jag var den enda nattgästen på det boendet som jag bodde på där, men frukostbuffé erbjöds i alla fall!

/Fredrik

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Allmänt
blogglista.se